matildahaggblom

Livet i ett magiskt land - Om min vardag som praktikant i Sri Lanka

Mmm marabou..

Kategori: Allmänt

Här har det inte uppdateras på ett tag och jag vill ge ett stort tack till mina kära anhängare som ändå har hållit humöret uppe och därmed även besökstatistiken. Bristen på uppdatering har berott på två saker; regnovädret förra veckan som även försämrade intranätet betydligt och sen kanske den främsta anledningen, gruppen från Sverige (Edsbyn till och med!) på 36 pers som besökte oss och Fridsro förra veckan. Dessa underbara ungdomar och vuxna som anlände tog både upp all vår vakna tid men även den lilla chans till internetanslutning som fanns. Av någon anledning klarade nätet inte riktigt av när 30 facebookgalna ungdomar (för att inte nämna ledare) försökte koppla upp sig på internet på samma gång. Så det var kanske inte så förvånande när internet började fungerade i samma stund som de lämnade stället..
 
Så, vi har alltså haft fullt upp de senaste dagarna och schemat har verkligen varit fullspäckat. Gruppen har gjort massor och jag och Jasmine hade förmånen att få följa med dem hela veckan. Vi har hunnit med att besöka ett fruktansvärt kallt och regnigt Nuwara Eliya (dock var det väldigt roligt att träffa vår lilla familj igen!), det blev shopping i Kandy, vi besökte CBR office där det var prisutdelning och utställning, vi såg vilda elefanter på östkusten, besökte Tsunami- och krigsdrabbade området Vaddavan där Fridro har byggt upp ett helt samhället efter förödelsen, spenderat minst 25 timmar i buss, blivit inbjudna som hedersgäster till en underbar utställning av förskolebarnen, spenderat tid med barnen på Fridsro, lärt oss att spela cricket, några av oss har spytt medan andra har skitit gott och på det har det hunnits med lite sol och bad också! Vi har alltså gjort massor och det har varit en helt fantastisk vecka.
 
Framförallt har det bara varit så underbart att få umgås med svenskar igen som pratar samma språk, använder sig av samma kroppsspråk och som förstår vad du menar när du säger köttbulle (inte för att det är ett återkommande samtalsämne precis, men jag kom inte på någonting annat typiskt svenskt) Ibland behöver man helt enkelt ett litet break i alla dessa kulturskillnader i detta missförståndelsernas land och tajmingen kunde helt enkelt inte vara bättre. Att dessa svenskar sedan är oerhört trevliga gjorde ju inte saken sämre, och pricken över i:t var nog när det visade sig att de hade tagit med sig lite svenska specialiteer till oss! Ni kan ju bara föreställa er vilken lycka som infann sig när vi insåg att vi efter två månader äntligen skulle få smaska på lite Marabou Mjölkchoklad sådär på kvällskvisten.. Helt underbart! Ett stort tack till er!
 
Så ni förstår nog att det blev lite ensamt åt mig och Jasmine när detta gäng på närmare 40 pers sedan tog sitt pick och pack och drog hem till kalla Sverige igen. Hade det inte varit för den kommande månaden i Kandy hade man nog kännts sig lite "left behind" och deppat ner sig någon dag, men nu när vi var tvungen att sadla om redan nästa dag för att sedan flytta till Kandy i en månad så hann man liksom inte tänka efter så mycket. Men jag längtar redan till den inplanerade återträffen som kommer ske någon gång i Februari. Ska bli spännande att se vad ungdomarna har fått med sig för upplevelser och erfarenheter från resan.
  
Just nu befinner vi oss alltså i Kandy för att under en månads tid följa med och observera de projekt som Fridsro har med CBR. Mer om detta kommer jag berätta i nästa inlägg, som förmodligen kommer ske inom de närmsta dagarna, eftersom jag i skrivandets stund har blivit så trött att jag inte orkar skriva längre.
 
Hoppas ni alla där hemma mår bra, trots att den efterlängtade snön smälte bort. För att lindra ert lidande kan jag meddela att det även har blivit svalar här de senaste veckorna, det ligger bara omkring 27 grader nu om dagarna. Hehe. Kramar till er alla!
 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: