matildahaggblom

Livet i ett magiskt land - Om min vardag som praktikant i Sri Lanka

Så var vi lediga igen...

Kategori:

Jahapp, som alla dagar tidigare i veckan vaknade vi i Fredags till ett plingande i telefonen som talade om att dagens program på CBR hade blivit inställt. Igen. Detta innebar alltså att det var vår 7e dag av ledighet (inräknat helgen) och att vi ännu en gång var tvungen att oplanerat hitta på någon aktivitet för denna dag för att stilla vår tristess som sakta började komma krypandes.

Det låter kanske som rena paradiset, jag menar, 7 lediga dagar i Sri Lanka - det måste ju vara helt underbart! Vilket det även var till en början. Men när informationen sen trillar in bara några timmar innan hinner man inte riktigt planera för denna fantastiska ledighet (vilket är ett måste för när man besitter det typiska svenska beteendet) så blir man snarare lite frustrerad när dag efter dag av ledighet rullar på och du egentligen inte har gjort någonting vettigt alls.

Dock har jag fått svälja min svenska frustration över denna framförhållning och istället sett till möjligheterna. Så när beskedet kom på fredagsmorgonen att vi även var ledig denna dag fick vi nog och bestämde oss ganska snabbt att vi skulle åka till kusten över helgen. Istället för att fortsätta baka, springa, sova, gå i Kandy town för 6:e gången eller spela basket med barnen som vi har fördrivit tiden med de senaste 6 dagarna. Så sagt och gjort packade vi snabbt våra väskor och satte oss på bussen som skulle ta oss till Colombo.

Så nu är vi här, i Negombo, efter 7 timmars bussresa med byte i ett smått kaotiskt Colombo där vi skuffades hit och dit för att tillslut hitta rätt buss, för att fira första december här på Paradise Beach Hotel. Och nu kan man säga att vi njuter av vår ledighet!

Här är vi turister, en i mängden, och det känns faktiskt ganska skönt. Fast ändå konstigt. Så nu ska vi passa på att njuta av denna helg här vid havet och sedan hoppas på att veckan som kommer blir lika spännande och innehållsrik som de första 11 veckorna här har varit! Bara det är sjukt i sig. Att vi nu har varit här i 12 veckor. Bara 8 more to go!

Det är förresten första december idag. Känns otroligt konstigt eftersom jag i skrivandets stund ligger på en solstol under stekande sol, med havet som utsikt, och känner inte alls av den vanliga decemberkänslan som brukar infinna sig vid denna tid. Eller jo, de har ju pyntat entrén till hotellet med en tomte och en snögubbe (vilket måste vara jätte skumt för de lankeser som aldrig har sett snö) så lite julkänsla finns det allt;)

Nu ska jag passa på att njuta av resten av vår ledighet. Hoppas ni har det bra där hemma och njut ni med av all snö, allt julbak och julskyltningen! Trots detta paradis saknar jag allt de där. Hade gärna bytt bort en dag här för att uppleva julen hemma. Det får bli nästa år antar jag. Kramar!





Kommentarer


Kommentera inlägget här: