matildahaggblom

Livet i ett magiskt land - Om min vardag som praktikant i Sri Lanka

Tunnelbanan igen

Kategori: Allmänt

Än en gång sitter jag på tunnelbanan och skickar iväg ett litet inlägg! Idag blev det lite välförtjänt sovmorgon för min del, så klev inte upp förrän vid halvtio tiden då jag började göra mig i ordning inför dagens strapatser. Började med en snabbis till Teologiska Högskolan för att lämna in kompletterande betyg inför vårterminens kurser, sedan bar det av till Universitetet för lite hörförståelse à la France! Kan inte riktigt uttala mig om hur det gick utan det får framtiden utvisa.. Nu sitter jag som sagt på tunnelbanan på väg hem för att laga mat för att sedan kasta sig iväg igen på innebandy den här gången. Ska nästan övertala Gabbe och Anton om att vi ska stanna på vägen och köpa frukter så vi kan göra fruktsallad också, är en sådan kväll känner jag:)

Bjuder även på en bild från butiken i Fredags! Kanske blir en onepiceunge av mig också tillslut:) au revoir!

Träningsvärk, svett och blånaglar..

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen efter kvällens fotbollspass med damlaget från Skå IK. Träningen bestod av 60 minuters spel, 4 mot 4, inomhus, och var grymt ansträngande men rolig! De har ett grymt tempo de där tjejerna och är väldigt duktiga tekniskt sett, så en liten Edsbyjänta som jag fick ligga i hårt för att hänga med i Stockholmstjejernas bollrullning.. Men som sagt, grymt roligt att få spela fotboll igen och när man dessutom gör det med ett sådant härligt gäng blir det ju bara bättre:)

Igår var vi även iväg på ett pass Capoeira, vilket låter lika konstigt som det var! Lärde mig att det är en brasiliansk kampsport och de två brasilianska killarna som höll i det hela var lika dåliga på svenska som jag är på min franska. Så då förstår ni;) därför trodde de flesta att vi hade hört fel när killen, på den allra första gången med en nybörjargrupp, bad oss att gå ner i både bryggor, stå på händer och hjula. Ungefär allt samtidigt. Men nejdå, detta vad tydligen det första man skulle göra i Capoeira, så där var vi, en drös fotbollstjejer som kasta oss runt på golvet för glatta livet till ljudet av trummor och pilbågsljud. Men roligt var det! Och trot eller ej men träningsvärken gör sig ganska mycket påmind idag! kanske bidrog zumbapasset som vi kastade oss in i efter Capoeiran också till det, men tror knappast det.

Kan även nämnas att jag jobbade mitt första riktiga pass i Lindbergsbutiken idag! Och det gick finnemang:) förutom lite kassakrångel i början men det löste sig:) imorgon blir det däremot ledigt för att ta mig till skolan och plugga istället. Sedan innebandy på kvällen:) godnatt puss!

Tunnelbanebloggerskan

Kategori: Allmänt

Jag har insett att det enda sättet att nu för tiden ha tiden att blogga är att göra det på tunnelbanan. Mitt liv i Stockholm blev inte så lugnt trots allt, och istället för att åka hem om kvällarna och mysa med en kopp te, har det mer och mer blivit likt mitt tidigare liv och nu står både plugg, föreläsningar, jobb(!), fotbollsträning, innebandy, cellgrupp och lindy hop på schemat! Alltså kan man säga att Matildas liv är som det brukar vara.. Därför har jag då också insett att detta med en blogg nog bara funkar om jag gör detta när jag sitter på tunnelbanan, vilket man gör ungefär 30% av sin vakna tid när man bor i Stockholm. Så så får det bli härdanefter..
Ikväll står både innebandy,cellgrupp och Champions Leauge på schemat. Dock har jag insett att den ekvationen inte riktigt går ihop så någonting måste bort. Hm. Funderar nästan på att skippa både cellgruppen och innebandyn och baka någonting gott tills killarna kommer hem istället. Men det betyder att Matilda i sådana fall får en hyfsat lugn kväll, och det funkar väl inte?
Kan även nämnas att min kära vän Carolina Larsson är på väg ner till storstaden just i detta nu och att vi i morgon kommer jobba tillsammans i Lindbergsbutiken! Kul:D

nu är jag strax hemma och under tiden jag har suttit här och skrivit har jag kommit till en mycket djup insikt. Tiden på tunnelbanan går mycket fortare när man bloggar! (haha trodde aldrig jag skulle säga det där)
Aja, au revoir! eller vad man nu säger..

En dryg Matilda, en Anton i bar överkropp och en Gabriel som sitter fastklistrad vid sportbladet =en vanlig kväll i Åkeshov

Kategori: Allmänt

Måndagkväll och jag befinner mig såklart i Åkeshov med mina två bundisar. Jag och Anton sitter i soffan, gör allmänt lite, Gabriel sitter vid datorn och surfar runt på sportbladet, säger allmänt lite. För ca 7 minuter sen åkte Antons tröja av, varför vet jag inte men den brukar göra det runt den här tiden. Han tycker även om att spegla sig när tröjan har åkt av och skaka på sina tuttar. Det är han duktig på anser han. Det är även snart dags för oss att ta fram brödrosten och därmed även kvällsmackorna som har blivit ett måste innan vi ska lägga oss. Om ni inte har förstått det försöker jag alltså beskriva en vanlig vardagskväll i Åkeshov. Ungefär så går den till. Inte särskilt innehållsrik men fortfarande rolig på sitt vis. Igår däremot trodde jag att jag skulle få en väldigt lugn kväll i och med att jag var så trött, men istället blev det fotboll i 2 timmar! Vilket var betydligt roligare än att ta det lugnt! Var faktiskt längesedan det var så fruktansvärt roligt att springa omkring och sparka på en boll. Kanske berodde det på att alla övriga 9 spelare var av motsatt kön, eller så berodde det på att jag sedan min flytt till storstaden inte har fått sparka boll.. ruggigt roligt var det allafall som far min skulle säga. Nu har det blivit dags att hugga in på kvällsmackan! Huj..

Och så kom vilodagen

Kategori: Allmänt

Söndag idag och jag är helt slut. Blev mycket jobb igår då man klev upp vid 7 tiden och kom hem vid 21.. Men det var riktigt roligt och mer bilder och info om det kommer senare:) just nu sitter jag på fiket "chokladbollen" med Anton, Marielle och Nathanael(?) efter att först ha varit på förmiddagsmöte på Fillan. Riktigt mysigt och skönt såhär på söndagen:) senare blir det hem till Åkeshov för att slappa och njuta resten av dagen.. Huj

Åkeshov har blivit invaderat av 4 Edsbybor och en torpare..

Kategori: Allmänt

Japp nu har dom anlänt. De fyra Edsbyborna varav två av dom snart ska bege sig mot varmare breddgrader, och torparn från Bollnäs. Så nu sitter vi 8 stycken inklämda i Gabbes lilla 1:a och äter tacos. Trångt men mysigt värre! Så kvällen blir till att spendera tillsammans med mina vänner och sen blir det säng tidigt för imorgon ska jag upp vid 8:tiden för att åka iväg och hjälpa till på modevisning! Spännande.. Kommer förmodligen uppdatering från det senare:)

Vill även önska mamma och pappa lycka till som är på väg till Tanzania just i denna stund! Jag är en avundsjuk dotter..

Huj

Settlers och lättvinsglögg på torsdagkvällen

Kategori: Allmänt

Nu har årets första glögg åkt fram ut skafferiet och settlers står på bordet! Och även om jag inte är någon hejare på att dricka glögg smakade Gabriels lättvins glögg med smak av konjak hyfsat gott ändå! Ser ut att bli en fin kväll med mina tre pojkar i åkeshov:)

Koncentrationen nere i botten..

Kategori: Allmänt

Nej nu går det inte längre.. Det bara kliar i hela kroppen och det går inte att koncentrera sig alls!! Tror jag har kommit in i någonting som kallas formsvacka och det känns väldigt opassande när man inte alls har tid att vara oproduktiv och slö. Redan efter 1 och en halv timmes plugg med Kim och Jeanette började otålighetskänslan komma över mig, och när jag på det skulle kolla på en föreläsning över internet somnade jag såklart:P Och visst, man får ha en dålig dag ibland och motivationen behöver inte alltid vara på topp, men som det är nu så är det väldigt stressigt och man är inte tillåten att ha en dålig dag för då hamnar man efter på en gång. suck.. Så hur gärna jag än hade velat gå ut här från studentpalatset och strosa runt på stan istället, så ÄR JAG TVUNGEN att sitta kvar här och glo in i datorn... hfmph*jfds. 

Blev ju ett väldigt peppande inlägg såg ja nu. Så deppig är jag faktiskt inte. Har tvärtom några väldigt roliga saker att se fram emot de närmaste veckorna! För att ge er några hintar så kan jag meddela att jag på lördag ska assistera och hjälpa en stylist på en modevisnning här i Sthlm, och under december kommer jag förmodligen också jobba på en butik här i stan! :D  så nej, mitt liv är inte så deprimerande som det låter. Men ett tips, plugga inte franska om du har psykiska störningar, finns risk att det bara förvärrar.. 

Ska kanske ta tag i plugget nu då ändå. Så jag kan hitta på någonting betydligt roligare ikväll! Back to business så att säga.. Au revoir. Eller hejdå kanske är att föredra 

Back on track!

Kategori: Allmänt

Dåligt med uppdatering här på senaste tiden. Beror nog på min "lediga" vecka då jag har varit väldigt oproduktiv med det mesta, även då bloggen.. Vilket jag anser bara är sunt.
Nu är jag dock tillbaka i Sthlm efter en skön visit hemma i kära byn och därför är det dags att bli produktiv igen, på alla plan.. Men innan mitt liv i Sthlm återgår till det normala kommer här en snabbsummering från den gångna veckan!

Måndag: Fm Tentaskrivning.
Tisdag: Se senaste inlägget
Onsdag: Skulle få se Rihanna i Globen. Trodde jag. Världsstjärnan blev istället sjuk och jag och Jakob fick tillsammans med 13000 andra gå ut ur den glob som vi hade gått in genom 40 minuter tidigare. Istället blev det ostar och kex hemma i mitt lilla rum i Nockeby. Sällskapet räddade helt klart den kvällen..
Torsdag: åkte hem mot Edsbyn. Fastnade i två trafikolyckor efter E4 vilket ledde till jag anlände 45 min sent till den enda träning jag skulle få vara med på på länge. Hann dock vara med på det roligaste, mot två mål, vilket inte blev lika roligt när upptäckten om min försvunna kondition blev uppenbarad. Resten av kvällen blev de mys framför tvn med mamma.
Fredag: lunch på kyrkan m. familj, sedan slingades håret ljusare. Skönt! Mat hos mormor kl 17 och sedan vidare till paret Lindh kl 19. Det blev en hyvens kväll!
Lördag: åkte på innebandy med en oerhört karismatisk vän vid namn Axel Lindh (se bifogad bild) Indianerna vann och kunde glatt ugga vidare. Sedan blev det mat hemma på sälgs väg med trevligt sällskap. Klockan slog 18 och det var dags att träffa kusinerna. Alla drog till Max och sedan avslutades kvällen framför en enorm godisskål hos Häggbloms i Knåda och Kung Fu Panda 2. Hann även med en snabb visit hem till Johans nya lya.
Söndag: hemfärd till storstaden. Anlände till mitt rum 18.00. Anton och Erik kom förbi, jag gjorde scones. Gabbe kom. Gabbe gick igen. Erik och Anton hittade chatroulette där dom satt i två timmar och sjöng för stackars brasilianare. Dom åkte hem och nu ligger jag här i min säng och ska sova. Godnatt!

Slappar i Åkeshov..

Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag och gör i princip ingenting. Lyssnar lite på spotify medan jag surfar runt på facebook och skriver ett inlägg här. Slapp kväll kan man alltså kalla det.. Det beror nog till största delen på att Anton och Gabbe (mina två bundisar) för tillfället är iväg och spelar squash medan jag fick nöja mig med att vara hemma. Har nämligen inte införskaffat mig ett sådant fränt racket som man ska ha till den sporten.. Sen så är det ju även bra att ha någon att spela mot, vilket jag inte har, vilket ledde till att jag fick stanna hemma..Men jag är inte bitter! Har i övrigt haft en ganska bra dag där jag tog lite sovmorgon för att sedan åka in till stan vid 12 tiden. Där mötte jag upp Jonas Mullo för en lunch och sedan strosade jag runt på stan för mig själv.. Längesedan man hade tillfälle att göra det i och med allt plugg som man har varit tvungen att göra. Men i och med att jag har föreläsningsfri vecka passade jag på att göra det nu!
Men. Sedan skickade Kim sms. Om att han tänkte plugga lite ÄNDÅ. Vilket ledde till att jag fick lite skuldkänslor där jag gick på stan och roade mig, att jag tillslut åkte hem till honom på Odenplan (Efter det att jag hade stått utanför hans port i 20 minuter, super kissnödig, eftersom han pratade i telefon med kundtjänst) och "pluggade" lite jag med. Om facebook räknas som plugg dvs.. haha. Sen åkte jag hit och nu sitter jag här. I gabbes tomma lägenhet. Väntandes på att mina två vänner ska anlända.. Vilket dom gjorde nu precis! Haha tajming. aja, då fick jag bättre saker för mig för det är ju som sagt tisdagskväll, och tisdagskväll i Åkeshov är lika med Champions Leauge-kväll! Därför drar jag nu. Huj