matildahaggblom

Livet i ett magiskt land - Om min vardag som praktikant i Sri Lanka

En välförtjänt sovmorgon

Kategori: Allmänt

Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon och sov till kvart över 10. Tog mig en grymt skön dusch och sedan blev det en lugn morgon/förmiddag framför nyhetsmorgon med med en riktigt(!) frukost. 2 timmars spenderades sedan till att sitta framför datorn för att luska ut vart jag skulle få tag i all denna Kurslitteratur. Blev dock ganska besviken när jag insåg att endast två av mina 8 böcker fanns att få tag på i stan, så nu får vi se hur det blir med den där litteraturen som ska vara läst tills på torsdag:p hehe.

Gav sig iväg på stan för att få tag på mina ynka två böcker, först en sväng till universitetet och sedan till statsbibloteket. Någonting som tog mig ca 3 timmar med all transporttid, och som slutade med endast ett fynd. Boken "handbok om barnkonventionen" kunde varken jag eller bibliotekarien hitta, vilket jag kanske ska vara lättad över eftersom hon påstod att vi nog allt hade sett den om den fanns på grund av dess massiva storlek. Så dagen slutade med att jag fick tag på en av mina åtta böcker! Woho:)

Nu sitter jag på tunnelbanan på väg till Ekerö. Fotbollsträning ska de bli, men i och med min fortsatt sargade fot får jag nog nöja mig med att kolla på från sidan. Hejsvejs!

Tillbaka till storstaden!

Kategori: Allmänt

Nu har jag anlänt till storstaden. Och ja måste faktiskt säga att jag har hunnit med väldigt mycket på den korta tid jag har varit borta. En hel julvecka med mys har avverkats och sedan fylls listan bara på.. Nyårsfirande i Vemdalen med supergänget, skoteråkning med min favorit, längdskidåkning, sovmorgon, fotbollsträning, beeptest, stukad fot, avsked av en mycket fin vän, lunch med en annan fin vän, bad i badtunna, släktkalas, mys med pojkvän, mys med tjejvänner, mys med vanliga vänner, oändligt mycket tårtätande och mycket mer.. Och så har jag gått och blivit hela ett år äldre!

Tror därför att ni förstår varför det har varit ganska lugnt på "bloggfronten". Men nu är jag som sagt tillbaka till livet i stan, till livet som som student och till livet enligt Matilda! Så vad passar då bättre än att jag försöker slänga in ett inlägg då och då om mitt hyfsat normala liv i vår huvudstad?


Anledning till att jag har kunnat skriva detta långa inlägg beror till största del på att jag sitter på tunnelbanan. Såklart. Klockan 23.56 en måndag kväll. Bor numera i Kärrtorp och därifrån tar det närmare 40 minuter att ta sig till Åkeshov där jag har spenderar största delen av mitt liv som stockholmare, därför blir det långa resor när man vill umgås med sina kompisar. Och därav även detta långa inlägg.

Men nu är de slut på skrivandet för ett tag. vi hörs da huj!