matildahaggblom

Livet i ett magiskt land - Om min vardag som praktikant i Sri Lanka

Helg i Colombo

Kategori: Allmänt

Jaha där vara helgen över och i skrivandets stund sitter jag och Jasmine på ett väldigt ryckigt tåg tillbaka mot Kandy. Dock tog vi oss friheten att unna oss lite extra lyx denna helg och bokade därför platser i första klass där både AC och Wifi finns att tillgå. Det man lätt glömmer bort är dock att lankeser ibland tror att AC är synonymt med minusgrader och att internetuppkopplingen i detta land inte kan räknas som speciellt pålitlig. Men för 50 svenska spänn så är vi mer än nöjd över att för första gången prova på första klass och för det priset måste jag säga att även SJ ligger i lä.  

Helgen spenderades som sagt i Colombo där Christer Stenberg var underbar och hyste in oss i sitt gigantiska hus för två nätter. Det har varit en väldigt lugn och avkopplande helg och jag tror det gjorde gott för både själ och kropp att bara ta det lugnt en helg.

Vi hade lugna kvällar i huset där vi passade på att utnyttja Christers ugn för att stilla vår bakabstinens. Både morotsfrallor och en riktigt god kladdkaka blev det och tanken var även att göra traditionell ugnspannkaka med fläsk om inte ugnen till vår förfäran precis då vägrade fungera. Besviken och med krossade bak- och matlagningsdrömmar försökte vi desperat att hitta andra sätt att grädda våra små fina bullar som vi redan hade förberett. En slutsats vi kunde dra var att stekta bullar smakade för mycket jäst medan microvågsgräddade bullar helt enkelt blev stenhårda och nästan började brinna. Tack och lov tog Christer fram mekanikern i sig och räddade vår kväll och våra bullar. Ugnspannkakan hade visserligen då redan hunnit förvandlas till vanliga pannkakor, vilket inte alls var fy skam, och när Chrsiter sedan tog fram en burk med gyllengul hjortronsylt var kvällen fullbordad. Även frukostbröden blev lyckade och jag tror faktiskt att även Christer, som levt på glass i ett halvår, uppskattade att ha två bak- och matlagningsmotiverade tjejer i huset.  

Under lördagen blev det lite shopping inne i stan medan kvällen spenderades åt att gå lös på kladdakakan framför fredagens avsnitt av Doobidoo. Söndagen, idag, blev till att äta de goda små morotsfrallorna till frukost för att sedan packa och ta en tuktuk (eller three whealer som de säger här) in till Cinnamon Grand hotell för att relaxa framför poolen innan det blev dags för oss att ta tåget tillbaka till Kandy klockan 15.30.

Så nu sitter vi här på det ryckiga tåget, aningen trötta efter dagens intag av sol och bad. Imorgon blir tillbaka till CBR och allt vad det nu innebär. Det visar sig imorgon!

Som avslut vill jag bara säga ett stort grattis på farsdag till världens bästa pappa Leif Jonas Häggblom! Du är den bästa pappan man någonsin kan ha och jag älskar dig väldigt mycket. Kramar från Gruset

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: