matildahaggblom

Livet i ett magiskt land - Om min vardag som praktikant i Sri Lanka

Lussebullar till alla!

Kategori: Allmänt

Lussebulle lussebulle lussebulle.. Vad jag har längtat! Tillslut blev det äntligen lite julstämning här i Åkeshov när jag och Marielle bestämde oss för att baka dessa gyllene bullar!! Helt underbart när doften av saffran letade sig upp i näsborrarna och den gula, gästa degen låg där på bordet, på en bädd av mjöl, väntande på att bli knådad. Jag älskar helt enkelt denna julens guldklimp.

Att Gabbe sedan ställde sig och kokade glögg gjorde ju inte saken sämre, och med mina inköpta mandlar till blev det en riktigt fin kväll. Tack julen för att du skänkt oss lussebullen. Amen.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Onsdag idag och jag har varit i skolan. Låg och drog mig lite extra länge i sängen innan jag tillslut fick tummen ur röven och klev upp. Sedan blev det Stockholms Universitet för hela slanten och för er som möjligtvis följer min blogg kan jag meddela att det faktiskt gick över förväntan på mitt hörförståelseprov som jag gjorde förra veckan. Ett vackert B som blänkte där på pappret!

Sedan bar det av hemåt för matlagning och duschning. Kycklingfajitas à la Jakob stod de på menyn och måste säga att jag blev väldigt nöjd över resultatet! Kvällen avslutades i Åkeshov där det såklart var Champions League, och till allas skadeglädje fick sig både United och City säga ett snopet farväl till årets deltagande i ligan. En eloge även till Lyon som kammade hem hela 7 mål och på så via säkrade sin plats i CL. Grattis grattis till er fransmän!

Därefter bjöds vi alla över till hus 1 på blåbärspaj som var mycket välkomnande! Summa summarium blev det en mycket fin dag:) nu, sova! Pussis

Andra advent och hela staden glittrar

Kategori: Allmänt

Julmarknad, NKs julskyltning och brända mandlar. Det var min andra advent. (bjuder därför på bilder av mycket låg kvalité)

Jobb och sedan väldigt mycket dans på det..

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat. Klockan 11 steg jag in i Lindbergsbutiken och ca 18.15 klev jag ut från den för att sätta mig på tunnelbanan och bege mig mot zinkensdamm. Men inte för att titta på bandy som kanske de flesta Edsbybor tror, utan för att svinga loss till 50-tals musik tillsammans med drygt 60 andra relativt svettiga personer. För er som inte vet det har jag och Anton nämligen börjat på nybörjarkurs i Lindy hopp:D (detta fick jag egentligen inte skriva för Anton eftersom han skäms lite för det, men jag gör de ändå). Lindy hopp är alltså en pardans liknande bugg, och det är fruktansvärt roligt! Så ikväll var det dags för vår 3:e omgång och efteråt gick vi som vanligt glada i hågen ut ur danslokalen, lite lagom svettiga, men upprymda över de nya stegen vi hade lärt oss. Blev till och med lite extra övning på tunnelbaneperrongen medan vi stod och väntade på tunnelbanan hem:) nu är det nockeby som väntar för min del och lite städning av mitt rum.. Au revoir!