matildahaggblom

Livet i ett magiskt land - Om min vardag som praktikant i Sri Lanka

Ledig Måndag, som publiceras på en Onsdag!

Kategori: Allmänt

Så, Måndag idag och vi har haft en ledig dag. Ibland har det hänt att det plingar till i mobilen och man får ett meddelande där det står att dagens program på CBR har blivit inställt på grund av lite olika orsaker. Idag var just en sådan dag.

Vi började därför dagen med att ta en väldigt välbehövlig springtur här runt området. Aktivitetsnivån här borta är ju som sagt inte överdrivet hög och vi försöker göra vårt bästa för att hålla nere kilona och det fruktade fläsket som hotfullt vill inta våra inaktiva kroppar. Dock så avger vi vid dessa löpturer helt ofantliga mängder svett vilket man kan hoppas hjälper till i mission ”utrota fettet”. Vi har insett att det inte är någon idé att tvätta våra träningskläder längre, för minsta tillstymmelse av aktivitet i det här klimatet gör så att du svettas likt en gris i en bastu. Jobbigast är sen att du aldrig slutar att svettas utan trots otaliga duschningar är du lika fuktig och varm även efter några timmar.

Vi hann även med att städa vår lilla del av vår handledares hus som vi bor i innan frukosten, som denna morgon bestod av nybakta scones! Hurra! Efter frukosten tog vi vår kära lokalbuss in till stan för att få några ärenden uträttade. Det börjar kännas riktigt bra nu när busschauffören känner igen oss och vi utan problem kan räcka fram rätt summa pengar, få vår biljett och hoppa av vid rätt hållplats som vilken annan lankes som helst. Vi har även lärt oss de magiska tricken hur man får bussen att stanna oavsett vart du befinner dig, hur man hoppar på bussen i farten och vad man ska säga när man betalar. Som egentligen betyder att du inte ska säga något alls. Bara betala och se ut som du vet vad du håller på med, då är du som en riktig infödd!

I detta land får svettningar en helt annan betydelse!

Väl på stan framkallade vi lite bilder, besökte en resebyrå och återlämnade några klädesplagg som vi i vår shoppinghets inte hade begrundat så noga förrän vi kom hem och insåg att det inte alls var vad vi var ute efter.  Vi åt även en fantastisk god lunch för 10 spänn och lagom till att vi skulle ta bussen hem fullkomligt vräkte regnet ner och vi blev strandsatta på köpcentrat i några timmar. Detta resulterade i att vårt sötsug vann striden mot vårt plågade samvete och vi passade på att köpa de goda pralinerna som länge hade ropat mot oss från skyltfönstret. Tack och lov besegrade vi dock kulglassen med de gudomligt goda strutarna, annars hade vi nog varit tvungna till en till springtur när vi kom hem.    

Tillslut kom alla fall vår skjuts (vi skippade trots allt bussen) och väl hemma passade jag på att baka en rabarber – och jordgubbspaj! (så var det de här med dåligt samvete ja...) Så ofantligt gott men så totalt förvirrande att äta denna typiska svenska sommarrätt en november dag i tropiska Sri Lanka. Det passade liksom inte ihop. Men ack så gott!

Sist men inte minst vill jag önska min broder ett försenat grattis på födelsedagen! Det är nu 23 år sedan du kom till denna jord och jag är så glad över att vara din syster. Jag älskar dig och önskar dig ett stort grattis!

Nu blir det sova så får vi ser vad morgondagen har att ge. God natt mina kära vänner!  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: